Nedan hittar du en sammanställning av de vanligast förekommande frågorna.

Hur mycket plats krävs per gäst?
Vi beräknar som minimum ca 0,50 kvm per gäst vid mingel/ståendes arrangemang. Skall gästerna sitta vid bord/stol krävs ca 1 kvm per gäst. Utöver detta skall eventuellt bar, scen, buffébord, yta för dans eller annat in i beräkningen. Till de olika tältmodellerna finns möbleringsförslag där du kan se exempel på hur man kan möblera.
Vad kostar det att hyra tält?
Priset styrs av antalet personer tältet skall rymma, tältmodell, annan utrustning som möbler, golv, porslin, belysning mm. Skicka gärna en förfrågan till oss så räknar vi fram ett pris på allt du behöver för arrangemanget.
Har ni även möbler och annan utrustning till fest/event?
Ja! Vi har ett stort sortiment av bord, stolar, golv, porslin, belysning, loungemöbler och annan inredning. Hittar du inte allt du behöver här på hemsidan så skicka gärna en förfrågan eller ring oss så försöker vi ordna fram det.
Är era tält brandsäkra?
Ja, vi har ett nära samarbete med SP ( Sveriges Provnings och Forskningsinstitut ) som tar hand om godkännandebevis för samtliga evenemangstält. Alla våra partytält, topptält och evenemangstält har brandklassade tältdukar.
Vad bör jag tänka på vid offertförfrågan?
Försäkra dig om att du får det du efterfrågar! Kvaliteten på produkter och tält kan variera stort mellan olika uthyrare. Hyrtältet lägger stor vikt och mycket tid på att alltid leverera fräscha och nytvättade tält, golv, bord, stolar och annan utrustning. Våra Partytält är svensktillverkade och håller hög klass. De större evenemangshallarna är tysktillverkade av högsta kvalitet. Är ni fundersam så be om referenser.
Kan jag montera tältet själv?
Ja! Vi har tältmodeller från 9-60 kvm som våra kunder monterar själva. En genomgång vid avhämtning görs med en av våra monteringsinstruktörer. Dessutom följer en bra monteringsinstruktion med till varje tältmodell. De kan också laddas ner här:

Kan jag få tältet monterat?
Ja självklart! Alla våra tält och övrig utrustning kan levereras och monteras på plats av Hyrtältets personal. Tryggt, enkelt och säkert! Service är vår styrka!
Kan tältet byggas på ojämnt underlag?
Ja, Hyrtältet har golv som kan nivelleras, dvs byggas helt plant på ojämnt underlag. Detta kostar dock lite mer än om golvet läggs direkt på marken.

Viktigt är dock att Hyrtältet kan komma så nära som möjligt vid alla typer av monteringar. Tänk på att vid större projekt så kommer vi med en eller flera tunga fordon!

Hur tidigt måste jag beställa?
Beror väldigt mycket på vilken tid av året er fest/arrangemang skall ske. Sommartid under vissa perioder är vi helt fullbokade. Ta det säkra före det osäkra och var ute i god tid. Är ni osäkra på antalet gäster så boka för alla inbjudna och sedan eventuellt minska ner beställningen.
Vad är det för hyresvillkor som gäller?

Här kan du ladda ner våra hyresvillkor:

Hyrtältets TES är: Trygghet, Energi & Stolthet! Detta är något som skall genomsyra hela vår verksamhet!